150 anys apasionats per la música

Directors


RAMÓN LLOPIS RIVERA  (1862-1891)

Va nàixer l’any 1844 en Rafelbunyol, i va ser el fundador i primer director de la Banda de Música “La Primitiva” de Rafelbunyol. El mestre anava dos dies a la setmana a estudiar música amb el rector de Puçol i també exercía d’organista a l’església de Rafelbunyol. La banda d’aquella època estava formada per 20 músics i assajaven música popular i religiosa. Ramón permaneix al capdavant de la banda durant 25 anys fins que el va succeir en la direcció el seu fill, Ramón Llopis Fenollosa.

 

 

RAMÓN LLOPIS FENOLLOSA (1891-1921)

Va néixer l’any 1870 i als 21 anys es va fer càrrec de la Banda de música, continuant la llavor feta per son pare. Cal destacar que en aquells anys va ser l’única banda existent des de València a Sagunt. Feien molts actes durant tot l’any tocant a les festes dels pobles del voltant. Va dirigir la Banda 30 anys i el va substituir el seu fill Ramón Llopis Hernandis.

 

 

RAMÓN LLOPIS HERNANDIS (1921-1952)

Naix a Rafelbunyol al 1900 i en 1921 es fa càrrec de la Banda de música. Porta a la Banda un major nivell, com demostrà en 1945 guanyant el Premi Cifesa de pasdobles a la segona seció. El mestre Ramón ensenyava solfeig, instrument i assajava la Banda. No cobrà mai per aquest treball, només quant eixien a fer algún acte. Era una persona que li agradava molt la música i es va passar tota la seua vida ensenyant. Durant uns quants anys, per la Guerra Civil Espanyola, va haver dos bandes a Rafelbunyol: els “Jaumets” i els “Quiquets”. Una vegada finaltzada la Guerra, es va refundar “La Primitiva”. L’any 1952, el va succeir el seu germà Jose Mª Llopis Hernandis.

 

 

JOSE MARIA LLOPIS HERNANDIS (1952-1972)

Va nàixer a Rafelbunyol l’any 1899, des de ben xicotet va rebre de la mà de son pare les primeres lliçons de solfeig. Desprès amplia els seus estudis amb Francisco Antí, organista de l’Església de Sant Agustí de València, i amb Jacinto Ruiz Manzanares, professor de composició del Conservatori de València. Jose Mª Llopis va ser un dels millors directors de l’època, demostrant-ho amb els nombrosos premis obtinguts en les bandes que va dirigir (Ateneu Musical i d’ensenyament, Banda Primitiva de Lliria, l’Armónica de Bunyol, Unió Musical Utielana, Cente Artístic Musical de Montcada,…). A més, era un gran apassionat dels cors i va fundar la Coral de la Primitiva de Lliria i la d’Utiel. Pels anys 60 va fundar una coral a Rafelbunyol. L’any 1952 es fa càrrec de la direcció de la Banda del seu poble on va treballar 20 anys. Durant aquests anys van eixir els primers professionals de la Banda.