150 anys apasionats per la música

Història

En l’Escola de Música de Rafelbunyol, en determinades èpoques, s’impartí  l’assignatura de Conjunt Instrumental on tots els estudiants tenien l’oportunitat d’interpretar, en grup, música de cambra i instrumental. Des de 1980, aproximadament, fins a 1998, ho feren sota la direcció dels Directors titulars com D. Juan José Llimerà i D. Jesús Martí Correa.

 

Des del curs 1998/99 i per iniciativa de D. Jesús Juan Oriola, director de la banda “La Primitiva”, es crea la Banda Juvenil amb una doble finalitat: d’una banda incentivar l’alumnat de l’escola en l’estudi dels diferents instruments i per una altra anar preparant a futurs músics amb una millor formació musical, i incorporar-se progressivament a la nostra Banda de Música, “La Primitiva”.

Realitza la seua primera actuació en públic, en la programació d’actes en Honor a Santa Cecília, el 14 de Novembre de 1998 en un concert extraordinari ple de públic en què tots vam disfrutar d’escoltar per primera vegada a la nova agrupació juvenil.

En l’actualitat la banda està integrada per alumnat a partir de 3er Curs de Grau Elemental i oscil•la entre 40-45 components. L’àmbit d’actuació de la Banda Juvenil se centra en la nostra població en la qual realitzen com a mínim un concert per trimestre. També ha realitzat concerts en el Teatre Municipal de Pego (Alacant), en el Puig, Vinaros, Ademuz, i en la I, II i III Trobades de bandes Juvenils de l’Horta Nord.

La nostra Banda Juvenil “La Primitiva” de Rafelbunyol, està dirigida pel mestre director D. Àngel Martínez Escútia.