150 anys apasionats per la música

Al voltant de la música, l’esperit d’un poble

Aquest diumenge 17 de juny a les 12’00 podrem gaudir d’un concert molt especial patrocinat per la Generalitat Valenciana, amb motiu del seu 600 aniversari.

Al concert comptarem amb la presència com a solístes de MARCOS CHIRIVELLA i ISABEL VILA, Flautistes solistes de la Banda Municipal de València.

Chirivella-Vila

Acompanyants de la Banda Simfònica de “La Primitiva” de Rafelbunyol interpretaranles obres:

- Divertimento per a Flauta i Banda de Alfred Reed

- Titelles (Poema descriptiu per a flauta i banda) de Llorenç Mendoza – Estrena absoluta de l’obra

- Concert per a dues flautes de Franz Doppler.

 

concert 600x600

 

Les bandes de música manifesten una de les mostres culturals més arrelades en la identitat del poble valencià. Quasi no hi ha cap poble o ciutat que no en tinga una i, molt sovint, vàries, amb les seues corresponents escoles de música. Estes associacions musicals i, per això, culturals es vertebren en el territori valencià i fan que les nostres festes, tan genuïnes i lúdiques, conformen una mostra més de la idiosincràsia mediterrània, alegre i participativa.

Què seria de la festa sense la música, simplement la negació de la festa. Inimaginable seria la festa dels nostres pobles sense la desfilada dels músics pels carrers pregonant-la. inimaginable seria la festa major sense que la banda de música anuncie que és el dia gran, la festa plena.

Al voltant de la música, la festa, Al voltant de la festa, l’esperit d’un poble, senya d’identitat col·lectiva, que vol projectar-se cap al futur. Com la nostra Generalitat, el govern dels valencians, que enguany complix 600 anys amb voluntat de permanència.

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>