Pages Navigation Menu

150 anys apasionats per la música

Elena Biosca premi Euterpe 2015 trajectòria acadèmica

El passat dissabte 17 d’octubre a Benicassim va la nostra clarinetista Elena Biosca va rebre el premi Euterpe 2015 trajectòria acadèmica. Va recollir el premi sa mare, ja que Elena viu i estudia a l’estranger.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va lliurar, el dissabte 17 d’octubre a Benicàssim, els XVI Premis Euterpe després de seleccionar, entre 42 candidatures presentades per societats musicals federades per a nou categories, als 24 nominats que han optat a aquest guardó que ret homenatge a persones, institucions i empreses públiques o privades destacades en l’impuls i desenvolupament de la música.

En l’apartat de creació de música simfònica el músic guardonat per al premi a la trajectòria acadèmica ha sigut Elena Biosca, clarinetista del Conservatori Superior de Música de València i de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol (València).

Euterpe Elena

 

Elena Biosca Bas va néixer el 1992 a Rafelbunyol, on també va començar els seus estudis de clarinet a l’escola de música de la Societat Musical La Primitiva. Al Conservatori Professional de Música de València va estudiar clarinet amb Vicente Ortiz i va guanyar el premi extraordinari per a clarinet i música de cambra. Al juny va completar la seva llicenciatura al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo. Des del 2004 ha format part del quartet de clarinets Da Capo, de l’escola de música de la Primitiva, amb el qual ha guanyat importants premis, ha gravat un CD i ha participat en diversos projectes europeus com una gira per Romania. Elena és membre de diverses orquestres juvenils com el Schleswig-Holstein Orquestra Acadèmia (SHMF), la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), l’Orquestra Filarmònica de la Universitat de València (OFUV), la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (JOGV) , o The World Orchestra (TWO). Actualment estudia màster de clarinet amb Reinhard Weiser a KONSuni, Conservatori Superior de Viena, i completa de forma simultània la seva formació amb un màster en música de cambra a la Universitat d’Arts de Graz (Kug) amb Markus Schön.

ENHORABONA ELENA!

Elena

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *