Pages Navigation Menu

150 anys apasionats per la música

ELENA BIOSCA BAS, MÚSIC DE LA SOCIETAT MUSICAL “LA PRIMITIVA” DE RAFELBUNYOL, ACONSEGUEIX EL PRIMER PREMI EN EL CONCURS DE JOVES TALENTS, A VIENA (AUSTRIA)

La clarinetista de la Primitiva de Rafelbunyol  ha guanyat el Concurs de Joves Talents de la  OJAB 2014, a Viena (Austria)

El passat mes d’octubre per primera vegada  s’ha  dut a terme un concurs de talents a tot el país per als residents dels albergs estudiantils i juvenils de ÖJAB ( Moviment Austríac de Joves Talents). Un total de 4.100 residents de 23 albergs estudiantils i juvenils van ser convidats a participar a la competició. En les dues rondes del concurs, la jove estudiant va interpretar davant el prominent jurat format per Susanne Pöchacker (ball), Corneli Obonya (actor), Christian Exel (professor de música) i Christoph Gigler (Filharmònica de Viena) . A la primera ronda  va tocar el Segon concert per a clarinet de Carl Maria von Weber – acompanyat de Sandra Jost al piano – i a la final Tres peces per a clarinet sol d’Igor Stravinsky. Va aconseguir el Primer premi, valorat en 3000€.

Elena Biosca Bas va nàixer el 1992 a Rafelbunyol, on també va començar els seus estudis de clarinet a l’escola de música de la Societat Musical “La Primitiva” amb David Martínez, i després continuà amb José Antonio Casanova. En el “Conservatori Professional de Música de València” va estudiar clarinet amb Vicente Ortiz i va guanyar el premis extraordinaris per a clarinet i música de cambra

En juny va completar la seva llicenciatura al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València amb el Emilio Ferrando i, en el marc del programa Erasmus,  va estudiar el curs passat a la Universitat d’Arts de Graz amb Stefan Schilling (clarinet) i Markus Schön (música de cambra). Ha rebut  classes magistrals de  José Vicente Herrera, Reinhard Wieser, Pascal Moragués, Laura Ruiz, Jonathan Cohler, Vicente Alós, Javier Ros, Juan Antonio Fenollar, José Carlos Franch i Sabine Meyer.

 

Des del 2004 ha format part del quartet de clarinets “Da Capo”, de l’escola de música de la Primitiva,  amb el qual ha guanyat importants premis, ha gravat un CD i ha participat en diversos projectes europeus com una gira per Romania. Elena és membre de diverses orquestres juvenils com el “Schleswig-Holstein Orquestra Acadèmia” (SHMF), la “Jove Orquestra Nacional d’Espanya” (JONDE), la “Orquestra Filharmònica de la Universitat de València” (OFUV), la “Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana “(JOGV), o” The World Orchestra “(TWO), amb la qual va realitzar una gira de concerts per Sud-àfrica al febrer de 2013.

Actualment estudia el primer semestre del seu clarinet estudis de màster amb  Reinhard Weiser al KONSuni, Conservatori Superior de Viena, i  completa de forma simultània amb un màster en música de cambra a la Universitat d’Arts de Graz (Kug) amb Markus Schön.

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *